Erkeklerde Sakal Neden Çıkmaz - Antalya Saç Ekimi Merkezi

Erkeklerde Sakal Neden Çıkmaz

Sakal; tarih boyunca erkekliğin ve gücün bir simgesi olmuştur. Yüzdeki çene çizgisini vurgulayarak erkeği daha erkeksi ve güçlü gösteren sakal; tarih öncesi dönemlere bakıldığında, erkeklerin yüzlerini korumak ve soğuktan korunmak için uzattıkları bir şey olmuştur. Sakal, tarih boyunca pek çok toplumda kültürel olarak da önemli olmuştur. Tarihte, sakal kesmenin cezalandırıldığı kültürler de olmuştur.

Antalya Saç Ekimi Merkezi

Büyük İskender, M.Ö 345 yılında askerlerine sakal tıraşı olmalarını emretmiştir. O günden bu yana, pek çok toplumda sakal ile ilgili algılar da değişmeye başlamıştır. Son yıllarda, sakal yeniden yüksek bir trend olsa da, bazı erkeklerde sakal çıkmayabilir ve bu erkekler, halk arasında bebek yüzlü anlamına gelen “baby face” sözcüğü ile tanımlanmaktadır.

Sakal çıkmaması tıbbi bir sorun olmasa da, yine de birçok erkek bundan muzdariptir. Bazı erkekler, küçük yaşlardan itibaren yüz bölgesini tıraş etseler de, sakal çıkmayabilir. Sakallar, erkeklik hormonu testosteron ile sentezlenen bir kimyasal tarafından üretilmektedir. Bu nedenle, bir erkeğin vücudunun testosterona tepki gösterme şekli, kişinin sakal yoğunluğunu da doğrudan etkilemektedir.

Genelde, erkeklerin büyük bir bölümü benzer testosteron seviyelerine sahiptir. Bu nedenle, sakal çıkma kapasitesinin genetikle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Tıbbi bir durum olmadığından da, tedavi edilmesi mümkün olan bir durum değildir.

Yüzdeki Tüylerin Genetiği

Bazı erkekler, hiçbir çaba göstermeden upuzun bir sakala sahip olabilir ve bu, sakal ile ilgili sorun yaşayan diğer erkekleri çıldırtabilir. Aslında, yüz bölgesi de dahil olmak üzere, vücudumuzun her yerinde kıl kökleri ile dünyaya geliriz. Yüzdeki kıl kökleri en son aktive edilen bölgedir ve erkeklerde bu bölgedeki kıllar, ergenlik ile birlikte belirginleşmeye başlar. Burada, yüzdeki kıllarınızın ne kadar hızlı uzadığı da önemlidir.

Hormonların Rolü

Bazı erkeklerde sakal çıkmamasının bir suçlusu da hormonlar, daha doğrusu doğrudan testosteron ya da DHT’dir. Testosteron seviyeleriniz normalin altındaysa, tüysüz bir çeneye bile sahip olabilirsiniz. Ancak, umutsuzluğa kapılmayın! Çünkü, vücuttaki testosteron hormonunu arttırmak ve daha fazla sakal çıkmasını sağlamanın yolları da vardır.

Erkeklerde, ergenliğe giriş ile birlikte vücuttaki testosteron da aktive olur. Ergenliğin ilk yıllarında, yüzdeki tüyler fark edilmeye başlanır. Testosteron eksikliği, yeterli miktarda sakala sahip olamayacağınız anlamına gelse de, tamamen tüysüz kalmayacağınız anlamına da gelir. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak, hem genel vücut sağlığı hem de erkeklik hormonu seviyelerinin normal olması için önemlidir.

Stres Önemli Bir Faktör

Sakal bölgesinde dökülme yaşıyorsanız, bunun altındaki neden stresli bir dönemden geçiyor olmanız olabilir. Stres, tüylerin çıkışı da dahil olmak üzere vücuttaki pek çok döngüyü olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, sakal bölgesindeki tüylerin uzamadığı ya da seyreldiğini fark ederseniz, stresli durumlardan mümkün olduğunca kaçınmaya çalışmalısınız.

Sakal Ekimi

Kıl köklerini besleyerek uzamalarına yardımcı olan sakal bakım yağları, sakallarınızı etkileyebilecek inanılmaz faydalar sağlar. Yüzünüze bakım yağı sürerek uzun vadede daha güçlü ve uzun sakallara sahip olmayı beklemenin daha kolay bir yolu, bölgeye yapılacak bir sakal ekimi olabilir. Saç ekiminde olduğu gibi, sakal ekimi de mümkündür. Sakal bölgesindeki seyrelmelerde yapılacak bir kıl kökü transferi, bölgenin daha yoğun görünmesini sağlayacak ve sakalların hızlı bir şekilde uzaması için faydalı olacaktır.

Eğer yeterli oranda sakal çıkmayan bir genle dünyaya geldiyseniz, artık yüz bölgesindeki tüylerinizi arttıracak ve daha dolgun bir sakal görünümü elde etmenizi sağlayacak sakal ekimi yöntemini tercih edebilirsiniz. Erkekler arasında giderek daha popüler bir prosedüre dönüşen sakal ekimi, Amerika’dan sonra Türkiye’de de giderek popülerleşmektedir.

Antalya Saç Ekimi Merkezi

Sakal Ekimi ile ilgili bilmeniz gereken şey ise, transferi gerçekleştirilen kıl köklerinin kafa derisinden alınmasıdır. Bu noktada, sakal bölgesindeki tüylere benzeyen ve saçın en kalın olduğu bölgelerden seçilmelidir. Saç ve sakalınız arasında renk farkı olsa bile, teknolojik gelişmeler sayesinde sonuçlar oldukça doğal olacaktır.

Sakal ve yüzünüzdeki diğer bölgelerdeki tüyler ile ilgili dökülme problemi yaşıyorsanız, saç ekim merkezlerinde sakal ekimi ile ilgili bir tedavi planı gerçekleştirebilirsiniz. Estetik alandaki teknolojik gelişmeler ile sakal ekimi, Saç Ekimi kadar kolay gerçekleştirilebilen bir prosedür haline gelmiştir.

Sizi Arayalım
Ücretsiz Saç Danışmanlığı
Sizi Arayalım
Saç Danışmanlığı
Mesaj Bırakın

İletişim
Antalyadaki saç ekimleri hızlı destek için tıklayınız.